Home > Aanbod > Loopbaanbegeleiding > Vervolg

De Caleidoscoop

Loopbaanbegeleiding

Aanpak

Het zelfonderzoek staat centraal. Wie ben je? Wat zijn je (verborgen) kwaliteiten, je valkuilen? Wat drijft je? Wat zijn je normen, je waarden? Wat zijn je wensen, je verlangens? Zelfkennis vormt de basis om gericht en bewust keuzes te maken, zowel op het gebied van leven als van werk.
Daarnaast onderzoek je wat je tegenhoudt: waarom doe je nog niet wat je het liefst zou doen?
Ik maak gebruik van verschillende gesprekstechnieken, en -voor wie daar voor open staat- creatieve middelen als tekenen en visualiseren. Zo maak je niet alleen gebruik van je verstand, maar ook van je gevoel en intuïtie. Je verbeelding en onbewuste worden aangesproken.
Tot slot ontwikkel je een loopbaanplan aan de hand waarvan je stappen gaat zetten om je doelen te realiseren. Want het uitvoeren van je plannen leidt pas echt tot de gewenste verandering.

Resultaat

Je krijgt een duidelijk beeld van wie je bent, waar je kwaliteiten liggen, wat je wensen zijn. Je hebt zicht op wat je tegenhoudt en weet hoe dat te keren. Je bent uiteindelijk beter in staat een bewustere koers uit te zetten voor het verdere verloop van je loopbaan.

Traject

Een loopbaantraject omvat gemiddeld 8 gesprekken van ongeveer 1½ uur. Bijeenkomsten vinden gewoonlijk eens per 2 weken plaats.

"Het was zo'n dag als deze dat Marco Polo naar China vertrok. Wat zijn jouw plannnen voor vandaag?" - Loesje